Havndal Udbyneder IF

Gymnastik


Beretning for HUI Gymnastik ved Generalforsamlingen 24-2-2021

Alle i gymnastikafdelingen var i den grad klar til vores forårsopvisning 2020, da der blev lukket ned. For første gang var der så mange drenge på vores yngste springhold, at de havde en serie helt for sig selv. Og alle havde trænet og trænet med denne dag for øje. Det efterlod et vakuum hos alle, at denne dag aldrig skulle komme!

Sæsonen 2020/2021 fik lov at gå i gang på vanlig vis den første uge i september, men det var også det eneste, der var ”plejer”. Jeg havde været ude og købe diverse redskaber til rengøring af alle de redskaber, som bruges, når børne- og ungdomsholdene træner. Vi overholdt naturligvis alle krav, på den anden side skulle det også være praktisk muligt for instruktørerne og gymnasterne at færdes og dyrke gymnastik, dét de kom for. Men det lykkedes, og gymnasterne strømmede til, det var en virkelig dejlig oplevelse for instruktørerne, at forældrene stolede på, at gymnastik, hallen og HUI kunne håndtere forholdsreglerne. ”Vi kiggede hver træningsdag ned på indgangsdøren og så, hvordan børnene myldrede ind, næsten flere for hver gang, en helt igennem ubeskrivelig dejlig følelse og tillidserklæring”, var instruktørernes kommentar. Men ligesom miniopvisningen og juleafslutningen var planlagt – bom – blev der lukket ned – igen.

”Krudtuglerne” ledet af Sascha Boje Brorsen har 14 børn i alderen 0 – 6 år.  Nathalie Madsen, Rosa Schwartz er hjælpeinstruktører. Her bliver der leget sanglege, lavet kolbøtter og klatret over farlige forhindringer, alt sammen med til at udvikle børnenes motorik i en legende og tryg atmosfære. Dette hold nåede at få julegodteposer og juleafslutning med nissehuer.

Ved nedlukningen var der 28 børn på ”Krummespringerne, 0. – 3. kl.” som blev ledet af Bjarke Riis Poulsen, Annette Jensen. Hjælpetrænere var Mai-Brit Frederiksen, Natali Vassard og Stephanie Snydstrup. Her trænes ruller, forskellige enkle spring ,men især forøvelser til spring. Armmuskler, mavemusker og benmuskler skal bygges op, børnene skal øves i at tro på, at de kan lave springene og ind i mellem også erkende at ”Rom ikke blev bygget på en dag”. Men ikke at forglemme, legen er også en meget vigtig del af gymnastiktræningen.

”Spring 4. kl. +” ledes af Jeanette Tang Poulsen, Bjarke Riis Poulsen. Randi Spencer Miller og Mads Tang Poulsen er hjælpetrænere. Her øves kraftspring, ruller, salto, baglæns salto, flik flak, sammensatte spring og rytme. Efter en solid opvarmning: først varmes der op på gulvet med diverse sving med en instruktør, de andre instruktører slæber redskaber frem, holdet deles i tre, og med hver deres frontløber kommer de hele hallen, redskaberne og kroppen rundt.

”Level Up” er lille hold, som først går på ”Spring 4. kl. + og derefter har en halv times ekstra træning om tirsdagen. Gymnasterne her har gået i mange år og har brug for ekstra udfordringer, som de kan få på dette hold, såsom sammensatte spring, skruer og forøvelser til dobbelt salto.

”Mandagspigerne” har igen i denne sæson været at finde i hallen. Vi har været så heldige at få en træningstid mandag fra kl. 17 – 18. Holdet trænes af Marianne Wolf, og her møder 18 kvinder i deres bedste alder op til gymnastik, dans, styrketræning, en befriende latter og yoga i en skøn blanding.

Men alle holdene sluttede træningen ved udgangen af uge 50, og på stående fod ved vi ikke, hvornår vi kan komme tilbage igen. Alle trænere håber på, at de måske kan få lov at træne og se børnene igen, inden sæsonen lukker.

Jeg benytter anledningen til at sige en stor tak til alle i gymnastikafdelingen for jeres utrættelige arbejde i hallen plus alt det løse: køretid, forberedelse, musikvalg, som vi alle ved, følger med, når man går ind i frivilligt arbejde. I er fundamentet for en velfungerende afdeling. 

Også en stor tak til Madsen for din hjælpsomhed og for at gøre denne tid så gnidningsløst som muligt for os, der benytter hallen. Også tak til Ellen for din gode mad til vores arrangementer og din måde at være på.

Tak til Støtteforeningen for tilskud til vores arrangementer i årets løb og til vores sponsor.

Tak til HUI’s bestyrelse for samarbejdet i årets løb.

Bolette Tang Poulsen